072 - 879 60 09

Echtscheidingsadvocaat nodig in Bergen?

Kinderalimentatie in Bergen

Wanneer u gaat scheiden en kinderen heeft, is het verplicht om afspraken omtrent alimentatie kinderen vast te leggen in het ouderschapsplan. Want ook na een scheiding blijft u als ouders gezamenlijk verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van uw kinderen. Kinderalimentatie is een financiële regeling om ervoor te zorgen dat elke ouder de kinderen kan onderhouden.

De bedoeling is dat de kinderen er na een scheiding niet financieel op achteruit mogen gaan. Als ouders heeft u de mogelijkheid om zelf afspraken te maken over kinderalimentatie. Komt u er samen niet uit dan kunt u altijd een scheidingsadviseur of echtscheidingsadvocaat inschakelen. Ook kunnen zij de hoogte van de kinderalimentatie voor u berekenen. Dit wordt gedaan door te kijken naar de behoefte van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtige.

Co-ouderschap en alimentatie

Kinderalimentatie bij co-ouderschap werkt eigenlijk net zoals kinderalimentatie bij een omgangsregeling. Het enige dat verschilt is de berekening van de alimentatie. Bij co-ouderschap nemen beide ouders de verzorging en opvoeding op zich. Wanneer er geen sprake is van co-ouderschap en er is één verzorgende ouder, dan zal deze ouder meer geld uitgeven aan de kinderen dan de niet-verzorgende ouder. De alimentatieplichtige ouder heeft in dit geval dan ook vaak meer draagkracht dan het geval is bij co-ouderschap. Vaak is het dus zo dat de alimentatie voor kinderen minder is bij co-ouderschap. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Advocatenkantoor Koopman in de regio Bergen.

Juridisch advies bij kinderalimentatie

De onderhoudsplicht kind voor u als ouders gaat door totdat uw kinderen 21 jaar zijn. Dit betekent dat u veel afspraken moet maken, over nu én over de toekomst. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over welke invulling u wilt geven aan deze onderhoudsplicht door middel van bijvoorbeeld co-ouderschap of via een omgangsregeling.

Wilt u juridisch advies bij alimentatie kinderen in de regio Bergen? Neem dan snel contact met ons op.

 

Mr. A.M. (Annemarie) Koopman

Mr. A.M. (Annemarie) Koopman

Uw scheidingsadvocaat

Na haar rechtenstudie in Utrecht werd Annemarie in 1996 als advocaat beëdigd. In 2002 startte zij haar eigen kantoor in Alkmaar. De laatste jaren richt ze zich meer op advies aan ondernemers, maar ook voor particuliere cliënten zet ze zich vol in.

Annemarie heeft meerdere kanten. Ze zal nooit meteen frontaal in de aanval gaan. Overleggen, onderhandelen, zoeken naar een oplossing of een compromis, dat past bij haar. Ze heeft daarom ook gekozen voor een mediationopleiding als aanvulling op haar juridische vaardigheden. Maar als het nodig is, gaat Annemarie de gang naar de rechtbank niet uit weg.

 

Waarom Advocatenkantoor Koopman?

  • Specialist in echtscheidingen
  • Wij behartigen uw belangen optimaal
  • Direct contact via korte lijnen

U kunt bij ons terecht voor:

  • Echtscheiding
  • Ouderlijk gezag
  • Omgangsregeling en zorgregeling
  • Afwikkeling huwelijksvoorwaarden
  • Kinder- en partneralimentatie
  • Erfrechtelijke problemen

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Echtscheiding
• Partneralimentatie
• Kinderalimentatie
• Personen- en familierecht
• Mediation

Werkgebied

Zuid, Oudorp, Overdie, West, Huiswaard-Zuid, Huiswaard-Noord, Daalmeer en Koedijk, Binnenstad.

Hoofdvestiging